Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این هفته اخبار و گزارش‌های متعددی توسط خبرنگاران گروه سیاسی خبرگزاری آنا منتشر شده‌اند که مهمترین آن‌ها را در این بخش می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در این هفته اخبار و گزارش‌های متعددی توسط خبرنگاران گروه سیاسی خبرگزاری آنا منتشر شده‌اند که مهمترین آن‌ها به شرح ذیل هستند.

برای حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان‌ ملل متحد؛
رئیس‌جمهور اول مهر به نیویورک سفر می‌کند

رئیس‌جمهور برای سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در هفتاد و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، یکشنبه اول مهر به نیویورک سفر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد:
تکذیب ادعای یکی از نمایندگان درباره هزینه سفر رئیس جمهور به نیویورک

پایگاه اطلاع رسانی دولت اعلام کرد: در سفر امسال هیأت رسمی همراه رئیس‌جمهور۶ نفر بوده و همراهان وی شامل تیم حفاظت، تشریفات و رسانه‌ای به میزان کمتر از یک چهارم همراهان رئیس‌جمهور دولت‌های نهم و دهم است.

رئیس‌جمهور قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان را ابلاغ کرد

رئیس‌جمهور قانون «اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان» را جهت اجرا به سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد.

در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست روحانی؛
طرح عرضه نفت خام به صورت ارزی در رینگ صادراتی بورس انرژی تصویب شد

شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با هدف متنوع‌سازی روش‌های فروش نفت، طرح عرضه نفت خام در رینگ صادراتی بورس انرژی در داخل کشور به‌صورت ارزی را تصویب کرد.

در جلسه شورای اقتصاد تاکید شد؛
روند بررسی درخواست‎های دستگاه‌های اجرایی تسریع شود

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه امروز شورای اقتصاد از دبیرخانه شورا خواست به‌منظور سرعت بخشیدن و ایجاد وحدت رویه در روند بررسی درخواست‌ها، دستورالعملی جهت نحوه بررسی توجیهات مالی، فنی،‌ اقتصادی و زیست‌محیطی درخواست‌های دستگاه‌های اجرایی تدوین کند.

وزیر کشور:
نحوه تامین کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم و وضعیت واحدهای تولید مورد بررسی قرار گرفت

وزیر کشور از بررسی نحوه تأمین کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم و وضعیت واحدهای تولیدی در نشست با استانداران خبر داد.

در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی صورت گرفت؛
تأکید بر لزوم حمایت همه دستگاه‌ها از ابتکارات وزارت نفت و تقویت بانک مرکزی

اعضای شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی ضمن بررسی تحولات بازار ارز، ضرورت مقابله با عملیات جنگ روانی و جوسازی‌های کاذب علیه مصالح اقتصادی کشور را مورد تأکید قرار دادند.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس:
زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج معافند

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی گفت: امسال زائران زمینی اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.

با حضور مسئولان ذی‌ربط صورت می‌گیرد؛
بررسی روند برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی در کمیسیون فرهنگی مجلس

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هفته آینده تشکیل جلسه خواهد داد و طی آن روند برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی بررسی خواهد شد.

سخنرانی رئیس مجلس در مراسم رژه نیروهای مسلح ‌در هرمزگان

رئیس مجلس شورای اسلامی همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس در مراسم‌ رژه نیروهای مسلح بندرعباس حضور و سخنرانی خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با آنا:
اصلاح «طرح جامع بانکداری کشور» در مرحله نخست با 62 ماده به صحن مجلس می‌آید

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طی تعطیلی‌های مجلس «طرح جامع بانکداری کشور» در کمیسیون اقتصادی بررسی و اصلاح شد و مرحله نخست آن در 62 ماده هفته‌ آتی به صحن می‌آید.

سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس در گفتگو با آنا:
رئیس کل بانک مرکزی میهمان فراکسیون مستقلین در نخستین روز کاری مجلس

سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی از حضور رئیس کل بانک مرکزی در جلسه یکشنبه هفته آتی این فراکسیون خبرداد.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس:
70 درصد ارز پتروشیمی‌ها دست برخی صرافی‌هاست

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نوشت: دلار 14هزار تومانی پروژه است. ترامپ و تحریم، رد گم‌کنی است. برخی افراد با شیر فلکه ارز بازی کردند!

با حکم لاریجانی؛
امیدوار رضایی به عنوان مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی منصوب شد

رئیس مجلس شورای اسلامی در حکمی امیدوار رضایی میرقائد را به‌عنوان مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی منصوب کرد.

دفتر رئیس مجلس خبرگان:
آیت‌الله جنتی علاوه بر امامت جمعه از ریاست ستاد امر به معروف نیز استعفا داده‌ است

به‌دنبال انتشار برخی شایعات پیرامون مسئولیت آیت‌الله جنتی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر، دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری اطلاعیه‌ای صادر کرد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به آنا:
شورای نگهبان در صورت مغایرت با قانون به معافیت‌‌های مالیاتی ورود می‌کند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مشوق‌های معافیت‌ مالیاتی در طرح‌ها و لوایح کارشناسی مجلس و دولت است و شورای نگهبان تا زمانی که مغایرتی با قانون نداشته باشد ورود نخواهد کرد.

یکم آبان، زمان برگزاری چهارمین همایش تبیین اندیشه دفاعی رهبر معظم انقلاب اسلامی

چهارمین همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) ماه آبان در تهران برگزار می‌شود.

سخنگوی سپاه پاسداران:
رژه نیرو‌های مسلح در بندرعباس با سخنرانی رئیس مجلس برگزار می‌شود

سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از برگزاری رژه ۳۱ شهریور نیرو‌های مسلح در بندرعباس به میزبانی سپاه و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.

زمستان امسال؛
همایش ملی مطالبات حقوقی و بین‌المللی دفاع مقدس برگزار می‌شود

دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی با هدف تبیین مطالبات جمهوری اسلامی ایران از حامیان و شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای صدام در جنگ تحمیلی، همایش ملی مطالبات حقوقی بین‌المللی دفاع مقدس را برگزار می‌کند.

مهلت ارسال اصل مقاله‌ها به همایش واکاوی تهدید‌ات نوپدید نظامی تمدید شد

آخرین مهلت ارسال اصل مقاله‌ها به «نخستین همایش ملی واکاوی تهدید‌های نوپدید دفاعی ـ نظامی» تا پنجم مهر تمدید شد.

حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش بر مزار شهیدی که پس از 32 سال شناسایی شد

فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور بر مزار شهید علی مددی، به مقام شامخ این شهید والامقام ادای احترام کرد.

قائم‌مقام سابق حزب اعتماد ملی:
حزب جدید تأسیس‌ می‌کنیم‌/ در کنگره مهندسی‌شده ششم مهر شرکت نمی‌کنم

قائم‌مقام سابق حزب اعتماد ملی در پیامی نسبت به‌ برگزاری کنگره اعلام‌شده به ‌نام حزب اعتماد ملی در تاریخ‌ 6 مهرماه هشدار داده و اعلام کرد که در این کنگره شرکت نمی‌کند‌.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با آنا:
شبکه‌های استانی جامعه روحانیت مبارز فعال می‌شوند

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از فعال شدن شبکه‌های استانی جامعه روحانیت مبارز در آینده نزدیک خبر داد.

انتهای پیام/4079

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: معمولا بعد از رسانه‌ای‌شدن پرونده شرکت‌هایی که دارای تعهدات ارزی ایفانشده هستند، این سؤال در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد که چگونه امکان دارد شرکت‌ها، اعم از تولیدی یا بازرگانی برای واردات کالا از بانک مرکزی ارز دریافت کنند و نسبت به واردات کالاهای ثبت سفارش شده خود اقدام نکنند؟

از گذشته‌های نه‌چندان دور و قبل از تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و قطع سیستم سوییفت و محدودشدن روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی، اکثر قریب به اتفاق واردکنندگان کالا، پس از اخذ پیش‌فاکتور از فروشنده خارجی و ثبت سفارش ورود کالا، برای اطمینان از دریافت کالای خود از فروشنده به بانک‌ها مراجعه و درخواست صدور اعتبارات اسنادی به نفع ذی‌نفع خارجی اعتبار می‌کردند.

بانک‌ها نیز پس از دریافت اسناد حمل کالای مطابق شرایط اعتبار اسنادی، اقدام به خرید ارز از بانک مرکزی و پرداخت آن به فروشنده از طریق بانک کارگزار خارجی می‌کردند.

با توجه به اینکه فرایند یادشده تحت قوانین منتشرشده اتاق بازرگانی بین‌المللی (یوسی‌پی، اینکوترمز و…) انجام می‌شد، احتمال قصور طرفین در ایفای تعهدات خود به طور معناداری کاهش می‌یافت.

با توجه به اینکه تا اواخر دهه ۸۰ شمسی اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و بانک‌ها وجود نداشت، خروج ارز از کشور مطلوبیت چندانی برای واردکنندگان کالا نداشته و در مواردی صرفا اقدام به گران‌نمایی کالای خود و کسب سود بیشتر می‌کردند که در نهایت این گران‌نمایی نیز قیمت تمام‌شده کالا را افزایش می‌داد و متأسفانه ضمن اینکه واردکننده مالیات کمتری به جهت کمترشدن فاصله قیمت تمام‌شده خرید کالا و فروش آن در بازار و شناسایی سود ریالی کمتر در اظهارنامه مالیاتی خود، پرداخت می‌کرد، مصرف‌کننده نهایی نیز قیمت بالاتری بابت خرید کالا پرداخت می‌کرد. در واقع به علت گران‌نمایی، علاوه بر سود ریالی، بخشی از سود ارزی نیز بدون پرداخت مالیات نصیب واردکننده می‌شد.

در شرایط اقتصادی آن سال‌ها بیشترین خطر موجود در فرایند یادشده متوجه بانک‌ها بوده و زمانی پدید می‌آمد که واردکننده کالا در سرسید پرداخت اعتبار اسنادی، نسبت به تأمین وجه ریالی، برای خرید ارز از بانک مرکزی اقدام نمی‌کرد و بانک عامل به اجبار اقدام به خرید ارز از محل منابع خود کرده و موجب افزایش مطالبات معوق و رشد شاخص «ان‌پی‌ال» در بانک‌ها می‌شد.

از سال‌های آغازین دهه ۹۰ شمسی تا به امروز به علت تشدید تحریم‌ها و همچنین محدودشدن روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و در مقاطعی قطع سیستم سوییفت، شرکت‌ها به آرامی روی به واردات کالا از طریق حواله بازرگانی آوردند که ریسک بیشتری دارد.

بخش کوچکی از واردکنندگان به خاطر تفاوت نرخ ارز موجود در بازار آزاد و بانک‌ها (درحال‌حاضر سامانه نیما) و دیگر خلأهای کنترلی و راستی‌آزمایی موجود در کشور و همچنین انتفاع بسیار زیاد ناشی از تفاوت نرخ ارز و رانت‌های موجود در اقتصاد دولتی، اقدام به ایجاد شبکه‌ای از ذی‌نفعان واحد در داخل و خارج کشور کرده و ارز را تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج کرده و کالایی وارد نمی‌کنند و بخشی از شرکت‌ها نیز پس از واردات از تفاوت نرخ ارز ناشی از گران‌نمایی خود استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که دراین‌میان، افراد و شرکت‌هایی نیز هستند که در هیچ‌یک از این دو گروه جای نگرفته و به طور کاملا سالم و قانونی اقدام به واردات کالاهای بازرگانی و مواد اولیه تولید می‌کنند.

در یک دهه اخیر دولت‌های مختلف به دلایل متعدد مانند کنترل قیمت کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش تورم کالاهای اساسی و دارو، کنترل قیمت ارز و… اقدام به تخصیص ارز ترجیحی (۱۲۲۶۰.۴۲۰۰۰ و ۲۸۵۰۰۰ ریالی) و ارز سامانه نیما برای واردات کالا می‌کردند که با وجود صحیح‌نبودن از نظر اقتصادی و تدوین مقررات نظارتی متعدد به دلایل یادشده مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به علت گران‌نمایی کالا بخشی از ارز کشور به طور مستتر و تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج شده و باعث نمایش غیرواقعی‌تر ارز تجاری کشور شده و برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را تحت تأثیر می‌گذارد؛ اما با ابراز تأسف فراوان یکی از دلایل نامشهود گسترش خروج مستتر ارز، رعایت‌نشدن حلقه گم‌شده این روزهای جامعه یعنی «اخلاق» از طرف برخی از واردکنندگان کالا است.

بسیاری از این اشخاص که به نظر خودشان افراد باهوشی هستند، در این دوران سخت اقتصادی که سفره مردم به علت تورم روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود، فقط به فکر انتفاع خود بوده و در واقع بخشی از درآمد خود را به طور غیرمستقیم از سفره مردم برداشته و ادعای هوش بالا در بازرگانی را دارند؛ درحالی‌که دست‌شان دیگر برای همه رو شده است.

نویسینده: یونس اکبری

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • قالیباف: هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم تا مردم ذی‌نفع نهایی باشند
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟ وزیر کار تکلیف را روشن کرد
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • عقب‌نشینی وزارت کار از تغییر لایحه تعیین دستمزد کارگران
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین